versalityy Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) Nick: versalityy Nick osoby oskarżonej: Slasher/Kaczorrro Powód skargi: Prowokacje służb porządkowych Data i godzina zdarzenia: 26.05.2026 Około 21:00 Frakcja oskarżonego: SAPD Opis całej sytuacji: Witam, po wejściu na serwer i pobranie pojazdu prywatnego z przechowywalni, podjechałem na doherty bo tam byli gracze, stali rownież funkcjonariusze SAPD. Gdy wyjechali z doherty w kierunku tzw. kwadraciaka, pojechałem za nimi i wyprzedziłem ich, co też spowodowało u nich próbę podjęcia zatrzymania drogowego, nie zatrzymałem się do kontroli i zacząłem uciekać. Nie pisząc nic do chłopaków, nie prowokując ich, robiłem tylko for fun pościg, dostałem odsiadke również za prowokacje służb porządkowych. Gdy zapytałem się AxoBlue (04) który mnie osadził za co dostałem prowokacje, napisał że polecenie wyższego stopnia i nie może udzielić takiej informacji, podczas próby dowiedzenia się u innych członków frakcji za co dostałem, kończyło się to brakiem jakiejkolwiek odpowiedzi. Skargę kieruję na 2 osoby ze względu na brak informacji kto wydał polecenie. Chciałbym zaznaczyć że VC miałem wyłączone i na czacie nic nie napisałem co mogłoby sprowokować FP. Dowody (Wymagane!): Coś od siebie: Uważam że zarzucany mi czyn jest niezgodny z zaistniałą sytuacją i nie powinien mieć miejsca, jeśli liderzy frakcji chcą odwołać się od zarzucanych im czynów, proszę o umieszczenie takowego dowodu w celu wyjaśnienia sprawy. Edytowane 26 Maja przez versalityy 1 3 1
SteveWolfe Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca @AxoBlue Proszę o wypowiedź w niniejszym temacie w terminie 48h.
AxoBlue Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Witam, zaczynając na większości pościgu mnie nie było. podjechałem na praktycznie koniec po czym wziąłem versalityy w kajdanki po udanym pościgu, kwestia zarzutów przy Jail'u zostały mi tylko podane, nie miałem całego obrazu sytuacji w tamtym momencie. Jeśli coś potrzeba wiedzieć dokładniej @SteveWolfe napisz mi na pv.
SteveWolfe Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) @AxoBlueDziękuję za odpowiedź, proszę teraz o oficjalną odpowiedź oskarżonego lidera frakcji @kacz00r.. Edytowane 10 Czerwca przez SteveWolfe
kacz00r. Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca WItam, jasne już opowiadam. Wbiłem na TS'a do chłopaków ponieważ oglądałem większą połowę pościgu który był prowadzony i powiedziałem im, że za przewinienia popełnione podczas ma być wystawiona kara zgodnie z taryfikatorem. Więc nie rozumiem dlaczego skarga w stronę zarządu poszła.
SteveWolfe Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca @versalityy Proszę o wypowiedzenie się w niniejszej sprawie w terminie 48h.
versalityy Opublikowano 10 Czerwca Autor Opublikowano 10 Czerwca Jeśli chodzi o popełnione przewinienia to jak najbardziej rozumiem i jestem za, tylko że napisałem skargę odnośnie jednej rzeczy która została mi dopisana a której nie popełniłem czyli prowokacje w stronę frakcji, w sapd byłem od blisko 1,5 roku i wiem za co można kogoś osadzić, znam tą frakcje na wylot, nie miałem i nie mam zamiaru nikogo prowokować. Tak jak napisałem w skardze, chciałem zrobić for fun pościg z chłopakami, miałem wyłączone vc oraz nie pisałem nic na czacie co mogło by sprowokować chłopaków co też macie w logach, niniejszym pytaniem jest za co dostałem „Prowokacje w stronę frakcji” skoro nikogo nie prowokowałem? Pytając się funkcjonariuszy żadnen nie był w stanie mi wytłumaczyć za co dostałem. Więc czy lider ma jakieś sensowne wytłumaczenie skoro on wydał polecenie dodania mi tego do wyroku. Lider sam się gubi w tym co robi i mówi bo wydał polecenie nadania prowokacji przy wyroku z czego screen jest u góry, cytuję z powyższej wypowiedzi „powiedziałem im, że za przewinienia popełnione podczas ma być wystawiona kara zgodnie z taryfikatorem”
versalityy Opublikowano 10 Czerwca Autor Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) Proszę KSF o dokładniejsze przeanalizowanie skargi oraz dowódów i wypowiedzi z logami chatu, bo wypowiedź lidera frakcji nie ma nic wartościowego względem dowódów. Jestem w stanie dostarczyć screena z pościgu gdzie widać że vc miałem off @SteveWolfe Edytowane 10 Czerwca przez versalityy
SteveWolfe Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Uprzejmie informuję, że KSF wyciągnęło konsekwencje wobec lidera frakcji SAPD. Edytowane 17 Czerwca przez SteveWolfe
Rekomendowane odpowiedzi