Skocz do zawartości
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

[Skarga na S K3vin] Składana przez – [Kubson].

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nick w grze: Kubson
Nick oskarżonego administratora: K3vin
Data i godzina zdarzenia: brak konkretnej daty 
Opis sytuacji:Witam sytuacja wygląda następująco w dniu w którym został wprowadzony salon Low-and-slow(11.02.2026) złożyliśmy się w trójkę (ja @antexxen.oraz oskarżony) na pojazd. Wówczas 
w salonie pojawił się blade który został zakupiony przez osobe oskarżoną. K3vin był akurat najbliżej tego salonu więc przelaliśmy mu pieniądze 
(pomysł ten został złożony przez oskarżonego) który pzedtem pytał się kogoś z adm czy tak wgl mozna sie składac na "pojazd organizacyjny"
 i owy administrator mu odpisał że można pod warunkiem że się jakoś z sobą dogadamy więc umowa była taka że jeśli ktos odejdzie z organizacji przelewamy mu jego dole
 i oddaje on pojazd, w dniu w którym oskarżony odeszedł z org (23.02.2026) zaczął się wypierać oddania pojazdu organizacyjnego po czym zaczął mieć żądania aby dostał on
właściciela na serwerze discord chciałbym dodac że nie było tego w układzie pomiędzy nami pojazd ten jest ważny dla nas ponieważ złożylismy się na niego wszyscy wspólnie
oraz była na niego składka obowiązkowa w organizacji
Dowody (screeny, logi, nagrania):(PM) > K3vin (30): jedziesz na tą giełde z tym blade?
(PM) < K3vin (30): nie a powinninem teraz nie widze wlasciciela na dc
PM) < K3vin (15): dopisz do skargi ze ja jestem chetny oddac pojazd zarowno tak jak discord do stanu przed opuszczeniem taki jaki byl :* 

Inne informacje:

image.png

image.png

• Lubię to 2
Opublikowano

Prawda jest taka, że pomysł na zakup nie był mój, tylko Kubsona. Tobie mieliśmy przelać pieniądze, ale z faktu, że nie zdążyłeś przyjechać, zostały przelane do mnie, bo już tam byłem. Nie pytałem wtedy admina, tylko mówiłem, że kiedyś na OutMTA taka możliwość była i pewnie nadal tak jest. Mieliśmy bazę organizacji, która była moja i została mi zwrócona. Pojazd jestem w stanie oddać, jak zostanie mi zwrócony Discord. To jest tylko serwer, choć poświęciłem na niego dużo czasu najwięcej z naszej czwórki i wszystko zostało zrobione na moim serwerze, gdzie wcześniej też była organizacja. Jest to dla mnie trochę sentymentalne. Z faktu, że nie panowała między nami zbyt przyjemna atmosfera, doszło do opuszczenia organizacji. Pojazd jestem w stanie oddać po oddaniu mi Discorda. Szkoda, że nie dołączyłeś wszystkich ss z rozmowy na CodeMTA, tylko fragment, na którym Ty wychodzisz dobrze. Wstyd jest pisać skargę o takie coś, skoro ja cały czas jestem chętny się dogadać. 

Opublikowano

"Prawda jest taka, że pomysł na zakup nie był mój, tylko Kubsona. "- Nie odbiegajmy od tematu nie ma znaczenia kogo to był pomysł w całej skardze chodzi o to że pomimo ustalenia umowy 
ty i tak ją złamałeś tak samo co do discorda organizacji jeśli tak bardzo go chcesz możemy ci podesłać szablon serwera aczkolwiek nie było nic ustalane co do discorda organizacji dlatego nie
możemy ci dać koronki ponieważ "czujesz sentyment" nawet jeśli na tym discordzie była kiedyś twoja dawna organizacja już ona niestety przepadła i nic po niej nie zostało oraz to ile kto
poświęcił czasu nie ma znaczenia, jeśli aż tak bardzo ci zależało na tym discordzie równie dobrze mogłeś założyć osobnego discorda pod tą organizacje zamiast na serwerze który służył dawniej
twojej organizacji, chciałbym ci przypomnieć że ten discord już nawet nie posiada swojego dawnego szablonu co do dołączenia wszystkich rozmów przypominam że ty jesteś na supporcie i masz z tego logi, nic ani nikt ci nie broni wysłania tych logów osobiście.

"Wstyd jest pisać skargę o takie coś, skoro ja cały czas jestem chętny się dogadać. "- Oczywiście że jesteś chętny lecz jest to absurdalny pomysł aby oddać ci właściciela na discordzie ponieważ nie taka była umowa, umowa była taka że jeśli ktoś odejdzie z organizacji oddajemy mu jego działke i pojazd zostaje w org.

Koniec z tym odpowiadaniem ponieważ teraz ja mam pytanie do ciebie następujące pytanie: Nie uważasz że swoim zachowaniem pogorszasz ogólny wygląd samego CodeMta? Napisałeś wyżej
"Mieliśmy bazę organizacji, która była moja i została mi zwrócona." udowadniasz tym tylko jak bardzo jesteś nieuczciwy my ci oddaliśmy baze bez najmniejszego problemu a ty masz problem z oddaniem pojazdu który jest organizacyjny.
Wymień mi chociaż jeden serwer na którym gracz jest bardziej uczciwy od administracji.

• Lubię to 2
Opublikowano

Piszesz skargę, mimo że byliśmy razem w jednej organizacji i w zarządzie. Zamiast spróbować się dogadać i wyjaśnić sprawę między sobą, od razu kierujesz ją wyżej, żeby zajęła się nią wyższa ranga. Skoro z mojej strony jest chęć rozmowy i dojścia do porozumienia, to uważam, że powinniśmy najpierw spróbować to załatwić bez angażowania innych. Rozumiem, że wcześniej broniłeś osoby, która była u nas w zarządzie i nas oszukała, ale to jest nic, bo to dobry kolega. Dotarły do mnie też informacje, że skoro ktoś odszedł z organizacji i jest na supporcie, a u Was wciąż jest jeszcze jedna taka osoba, to pojawił się pomysł, żeby ją „uje#$% na skardze”. Właśnie dlatego zdecydowałem się napisać, jak wyglądała sytuacja z mojej perspektywy. Uważam, że jeśli już pisze się skargę, to powinno się przedstawić pełny i zgodny z prawdą obraz sytuacji, nawet jeśli nie jest on wygodny dla którejkolwiek ze stron.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli rzeczywiście źle to wpływa na serwer, to okej jestem w stanie przyjąć degradację. Pojazd oddam, tak jak napisałem wyżej. Jak już nie raz mówiłem, osoba, która zadaje się z kimś, kto oszukuje swoich, nie jest kimś, z kim chciałbym być w jednej organizacji, a tym bardziej w zarządzie i wspólnie współpracować. Dlatego podjąłem decyzję o oddaniu pojazdu nie chciałbym zostawiać czegoś, na co długo pracowałem, w rękach takich ludzi. 😄 Niech dalszymi działaniami zajmie się Guardian. Ja mogę przyjąć każdą karę.

Edytowane przez K3vin
Opublikowano (edytowane)

Po 1: 
To że byliśmy w jednej organizacji nie zmienia faktu że nie chcesz oddać pojazdu na który się razem składaliśmy oraz poszły na jego tuning pieniądze członków z organizacji. Ja nikogo nie broniłem tylko próbowałem was z sobą pogodzić aby nie było takiej napiętej sytuacji w zarządzie oraz nie wiem skont info o "ujebaniu" kogos z organizacji kto jest na supporcie ale pierwsze słyszę
Po 2:
[2026-02-23 23:13:30] [Output] : (PM) K3vin (30): dobra chce ci pójść na ręke i nie chce na cb pisac skargi jako na supporta bo możesz mieć za to problemy a ty mi to utrudniasz
Po 3:
najpierw piszesz że chcesz oddać pojazd("Pojazd oddam, tak jak napisałem wyżej") po czym piszesz że go nie oddasz ("Dlatego podjąłem decyzję o oddaniu pojazdu nie chciałbym zostawiać czegoś, na co długo pracowałem, w rękach takich ludzi.") 

Po 4: 
image.png.4b3c7d5d5822c64f0db8c46e7a11f425.png

Edytowane przez kubsoneeq
Opublikowano

Witam chciałbym jeszcze dopisać jako ciekawostke że pojazd został oddany aczkolwiek czysty piszę to tylko po to aby później nie było żadnych niedomówień. Skargi nie zamierzam usuwać z powodu takiego aby każdy zobaczył że administracja na tym serwerze robi graczowi specjalnie pod górkę. image.thumb.png.67910b2a050749197a0dfa1d76906961.pngimage.png.a70380baa28040b3217b2c4b618c8dcb.pngimage.thumb.png.e861d40581fa840bf6967954ab6ecd23.pnggórke jedynie co nie zostało usuniete to felgi (prawdopodobnie oskarżony zapomniał)

Bez tytułu.png

wygląda.png

Opublikowano

Zobacz sobie zderzaki itp. Kolor zmieniałem kilka razy dlatego inny niż na ss z dc a resztę kasy napisałem ci na pv że oddam więc nie wiem po co dalej taki problem skoro zostało dogadane na pv😀

Opublikowano

Dobrze więc tak:

Składka 3k
3000x15=45000+50000= 95000-20000=75000 (15 osób wpłaciło składke oraz jedna osoba wpłaciła 50k na składke i zostało 20k)
Tune mechaniczny: Brak
Tune wizualny:
Przedni zderzak-3550 slamin (nie znamy ceny więc przypuśmy cene droższego)
Tylny zderzak- 5000 Chrome (nie znamy ceny więc załóżmy 5k)
Progi- 5000 (nie znamy ceny więc załóżmy 5k)
Wydech- 5000 Slamin (nie znamy ceny więc załóżmy 5k)
Felgi- 7000 Access (nie znamy ceny więc załóżmy 7k)
Kolorowe żarówk: brak
Kolorowy licznik: brak
Przyciemniane szyby: brak
Neony: brak
Malowanie pojazdu: brak
Wloty na dachu: brak
Więc podliczając wszystko: 75000-5000-5000-5000-7000=49450
Nawet jeśli dałem zawyżone ceny wciąż nam brakuje prawie 50k

Opublikowano

Kto powiedział że wydane zostały? zbiórka dalej trwała w którymś momencie zbiórki postanowiłem kupić zderzaki itp a reszty nie wszystko jest zrozumiałe 

Opublikowano

Rozumiem że oddasz pieniądze aczkolwiek następnym razem proszę abyś nie wprowadzał nikogo w błąd ponieważ sam pisałeś że zostało tylko 20537

Screenshot_20260301_140742_Discord.jpg

Opublikowano (edytowane)

Podliczyłem co ile ma wyjść czyli turbo i pneumatyka tak jak mówiliśmy i reszta co została, nie napisałem że zostało coś zamontowane także nie wiem skąd ty masz te informacje (wizualny ogłosiłem bo zamontowałem mechaniczny nie ogłosiłem bo nie zamontowałem)

Edytowane przez K3vin
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...